Efter bvc besöket åkte mamma hem för hon kände sig inte så bra. Men Gustav och jag gick hem och åt lunch. Sen sov Gustav gott ända fram till kl 15.00 så då hade jag tid att baka lite som jag tycker är så roligt.
Den här gången bidde det detta (har fått request om att skriva recept på det jag gör så gör det nu =) :
Chocolate Chip Cookies....
Ca 20 stora
Ugn: 175 grader
225 g smör
2 ½ dl farinsocker
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk finhackad choklad
Arbeta samman smör, farinsocker och strösocker till en jämn smet.
Tillsätt äggen och vaniljsockret. Rör om tills det är alldeles pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i smörblandningen.
Blanda till sist i chokladen.
Gör små runda kakor och lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 min.
OBS: Gör kakorna lite mindre än vad du vill ha för de sväller till nästan dubbel storlek i ugnen.
Ugn 190 grader
Muffinsen:
125 g smör
125 g strösocker
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
3 strukna mått kakao
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och mjölk.
Blanda mjöl och kakao i en bunke och blanda i smeten.
Vispa tills smeten är helt jämn.
Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 min
Frostingen:
120 g choklad
150 g smör
1,7 dl florsocker
1,5 tsk vaniljextrakt
Smält chokladen (jag använde vanlig mjölkchoklad denna gång)
Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsockret, lite i taget.
Tillsätt vaniljextrakt och vispa tills smeten är ljus och fluffig.
Tillsätt den avsvalnade choklade och vispa tills frostingen är slät.
Spritsa den på muffinsen när de svalnat.
Ca 20 stora
Ugn: 175 grader
225 g smör
2 ½ dl farinsocker
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk finhackad choklad
Arbeta samman smör, farinsocker och strösocker till en jämn smet.
Tillsätt äggen och vaniljsockret. Rör om tills det är alldeles pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i smörblandningen.
Blanda till sist i chokladen.
Gör små runda kakor och lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 min.
OBS: Gör kakorna lite mindre än vad du vill ha för de sväller till nästan dubbel storlek i ugnen.
Efter kakorna bestämde jag mig för att även baka cupcakes när jag ändå var igång. Så då bidde det dessa:
Ca 16 cupcakesChokladmuffins med Chocolate fudge frosting
Ugn 190 grader
Muffinsen:
125 g smör
125 g strösocker
2 ägg
100 g mjöl
2 msk mjölk
3 strukna mått kakao
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och mjölk.
Blanda mjöl och kakao i en bunke och blanda i smeten.
Vispa tills smeten är helt jämn.
Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 min
Frostingen:
120 g choklad
150 g smör
1,7 dl florsocker
1,5 tsk vaniljextrakt
Smält chokladen (jag använde vanlig mjölkchoklad denna gång)
Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsockret, lite i taget.
Tillsätt vaniljextrakt och vispa tills smeten är ljus och fluffig.
Tillsätt den avsvalnade choklade och vispa tills frostingen är slät.
Spritsa den på muffinsen när de svalnat.
Den här frostingen är helt hysteriskt god. Jag hade även finhackad choklad i muffinsen =)
På kvällen sen vart det att titta på idol och smaska goda bakverk.
På kvällen sen vart det att titta på idol och smaska goda bakverk.
Gud vad du bakar...ser så smarrigt ut!
SvaraRaderaDom där muffinsen går ju inte av för hackor ;-)
Hej, du har väl inte missat min tävling om en rosbladsutstickare?
SvaraRaderahttp://www.bagerskan.se/2009/10/ny-tavling.html
Kram Karin