Mitt middagstips till er =)
(Bilden är tagen från tasteline då mina bilder inte är bra )
400g torsk
400gmlaxfile
200g räkor
1 purjolök
1 vitlök
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2.5 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
Salt, peppar, basilika och timjan
Olivolja
Gör såhär:
Strimla purjolöken samt finhacka vitlöken och fräs allt i lite olivolja.
Tillsätt vatten, vin, grädde, creme fraiche, salt, peppar, timjan och basilika och låt det
sjuda i 10 min men locket på.
Skär fisken i kuber som är 2-3 cm stora och lägg dem i såsen. Låt det hela koka upp och låt det sen sjuda tills fisken är klar i ca 15 min.
Tillsätt räkorna när soppan är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar