Dagens middagstips =)
Kycklingmacka med bacon och kantareller:
För 4 pers
2 kyckling filéer
½ citron
1 pkt bacon
Salt, peppar
rapsolja & smör till stekning
4 toastmackor
1 dl creme fraische
½ gul lök i skivor
1 stjälk blekselleri
sallad
ca 200g trattkantareller
parmesanost
Strimla kyckling och pressa citronsaft på kycklingen. Salta och peppra. Stek i lite olja tills kyckligen är genomstekt.
Knaperstek bacon och låt rinna av på lite bakplåtspapper.
Värm toastbröden i en torr stekpanna.
Fräs trattkantarellerna i lite smör.
Bred creme fraiche på varje macka. Salta och peppra uppepå creme fraichen.
Lägg på lökskivor, skivad blekselleri och sallad.
Lägg kyckling på salladen och sedan bacon. Toppa med trattkantareller och lite parmesanost.
(Tyvärr fanns inte kantareller på varken ICA eller COOP så jag var tvungen att skippa den lilla huvuddetaljen ;-) för burkkantareller går inte hem)
Ser ju jättesmaskigt ut syrran! Synd det inte fanns kantareller, det som är sååå gott!!!
SvaraRaderaDu missade väl inte Sveriges Mästerkock ikväll? Shit vad duktiga vissa är.
Förresten, jag svarade på din fråga om macaroner i min blogg.
Kram!
hehe såg det =) Ja jag saknade kantarellerna också. Men ville verkligen inte ha på burk eller torkade för det är inte lika gott =)
SvaraRadera